show me the money

det är inte så kul att jobba när man får sin nya lön efter löneförhandling som inte är någon löneförhandling för att facket har beslutat att ingen får prata pengar eller procent under samtalet, och även bestämt att även om jag inte är med i facket så får jag inte förhandla för mig själv, och inser att man fått samma minimala slant som alla andra år, som max räcker till typ två luncher efter skatt, och med inflationen och med ökande priser på allt så räknar jag ut att jag faktiskt tjänar jag mindre och mindre för varje år istället för mer. well, man ger vad man får. här har jag inget dåligt samvete för att jag såsar på jobbet. och allt prat om att man ska sätta sig in i dokument och engagera sig och vara med och utveckla och dra igång projekt osv, det kan de ju ta och sticka upp någonstans. show me the money, så ska jag show you vad jag kan och har att ge. som det är nu är det inte värt att visa engagemang, för man får lika jävla lite för det. ja, man ska vara glad och tacksam att man HAR ett jobb, men med det ansvar man har och allt skit som läggs på skolan så är det inte så himla skoj att räkna kronorna i lönekuvertet. och när jag klagade hos chefen så fick jag till svar att jag ska vara glad att jag jobbar i den här kommunen för annars hade jag fått ännu mindre... vad då? hade de sänkt min lön då eller???

budgetslutledningsförmåga

Förra veckan på jobbet sätts ett nytt toalock med medföljande toaring fast på toaletten. Lock och ring är av något billigt hårt material och det är inte anpassat i storlek och proportioner för den gamla toalettmodellen anno 1960. Jag tänker: Intressant. Ska bli spännande att se hur länge det här locket håller (då det pressats ner i hål som inte passar alls och det blir spänningar i den hårda plasten). En dag senare: det är en stor spricka i ringen (som av någon outgrundlig anledning tejpas med silvertejp, som ju visserligen är svaret på alla problem i hela världen). Idag kommer vaktmästare med nytt lock (av samma modell). När det är fastsatt säger kollega "så bra, nu är det helt". Varpå vaktmästare säger: "ja, nu ska det hålla hoppas jag, undrar vad som hände med det förra?". Jag: (inne i huvudet) "jag vet jag vet jag vet!!!" Undrar hur många dagar det nya locket håller... funderar på att satsa lite pengar på två dagar. Intressant med budgetlösningar. Lika intressant som vissa människors slutledningsförmåga.

mys och lycka

Lycka och glädje! Trädgårdsfredag i svt är tillbaka. Kan det bli bättre? Well, ja det kan det väl. Men det gör livet tusen gånger bättre. Mys och lycka och härlighet. Spana in på svtplay om du vill känna lite extra livsglädje och växtkraft.

varför

varför ska det vara vanilj i all fruktyougurt? varför ska det vara russin i alla nöt- och myssliblandingar? det är ju äckligt. vanilj är gott i glass och efterrätter, men inte i yougurt. de som gillar det kan ju få det. men det kan väl finnas några fler alternativ utan. det är banne mig vanilj i det mesta. russin är alltid äckligt. borde komma i en förseglad behållare vid sidan om.

RSS 2.0